hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, July 19, 2017

Craving satisfied and missing Shiba-Sakura Festival in Japan

Life is so completed.. with you Cik Tyra, Cik Sufiya, Cik Meera, Cik Mia.. Love so much!! 

 

Requested cik tyra to buy me onigiri.  and she did..i was craving like nuts. puas cari sana sini. Kat skolah Cik Tyra murah bangat onigiri ni. its only RM 2.50. wehuuuuuuuuuuu.. i hope i could easily find onigiri in Malaysia.. kalau kat jepun sana sini ada.. boleh dapat kat Family Mart. well, kat jepun banyak sangat Family Mart merata.. i wish i could get it kat 7Eleven.. please lah 7Eleven jual onigiri. i so love it much!! why onigiri sebab senang nak makan and senang nak diet. Tapi klu dah makan banyak-banyak ketul diet tu kelaut. Onigiri ni nasi kepal yang di balut dengan rumpai laut (seaweed) sedap tau... tapi ye laaaa bukan semua orang suka.. i jek duk suka makan onigiri ni.. Maybe remind me of Japan.. i love Japan much. sebab apa i suka Japan? sebab negaranya yang bersih, nyaman, teknologi pengangkutan hebat,  rakyat yang ramah dan banyak lagilah.. been japan twice.. last i went to japan is in May baru-baru ni hehe..  i missed the Golden Week.. but im lucky dapat pergi pesta shiba-sakura walau dah hujung-hujung musim and its almost ended. Lucky me alhamdulillah. 



Pesta Shiba-Sakura ni always happen in mid April to May every year if im not mistaken. you all boleh google ada website about the pesta itself. masa i gi dah nak masuk musim panas. it was super fun!! 



Share my hapiness always with my travel partner aka usben.. Thanks yang!! layan je karenah cik bini.. i love you so much!! i love pink so much.. as obviously korang mesti tahu kan kan kan!!



Cun kan!! seriously i am SUPER HAPPY!! dapat tengok sendiri and dapat amik gambar sendiri.. even dapat tengok Mount Fuji!! how romantic the view is!! seriously thank you sayang usben... bawak kita sampai sini.. kami drive je ok ke Mount Fuji siap guna waze lagi!! Gamba ala-ala poskad gitu.. rasa cam pro plaks kikikiiki... dengan kaler pinknya bunga-bunga tuuuuuuu... Ya Allah swt ciptaan Mu sangat luar biasa!!! Always amaze me with this pemandangan yang super cantik.. speechless.. nanti nak gi lagilah... kumpul duit dulu banyak-banyak.. kids sila belajar rajin-rajin ya... so that korang leh simpan duit and travel around the world.. its my dream too to travel around the world.. in sha allah niat yang baik selalunya jadi mudah.. tak kira apapun niat kita.. asalkan baik.. in sha allah.. more stories to be continue... ok lah sampai sini dulu.. Bye korang!!
Good Night!!

Lots Of Love
Me
^_^

Note: Keep the Happiness Flows like a River Always!! 

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun