hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Friday, December 10, 2010

Utara Trip 4th - 8th Dec 2010 -Part 1

Good morning all n salam ;)
i have so much in head till i dunno which n where to start first !! :P
well all, lets talk about my trip at Utara . ekceli trip nih ada misi... misi kami adalah mengahwinkan adik my hubby merangkap my bro in law yg bongsu.. ;)



haaaaa tu la dia ...ensem tak ??? ensem kan kan kan heeeee :D

day 1- as ussual sambil nyelam minom laaa ayerrrr...kami bertolak pada sabtu pagi iaitu pada 4hb Dec 2010, lebih kurang 9.00 pg dari my house in subang .... kami konvoi 4 keta n 1 van okehhhh tapi agak memenatkan sebab perjalanan sepatutnya amik masa pendek jd about 8 hours ..bese laaaa satu family ada 3-8 orang anak... mcm2 laa peel kannn.. lapa laaaa.. nak g toilet laaa. nak muntahhh laaa ngeeee:D .. muahahhahahah... perjalanan yg agak lama akan tetapi menyeronokkan ;)... hari pertama kami straight g kulim, kedah need to attend kenduri my arwah father in law side ;).. kami semua x makan lunch semata nak mencekik kat kenduri tuh ahahhahaha... terasa lawak plak laa kan ......after bermesra alam at the majlis kami terus bertolak ke homestay kami @ sungai petani. kami sampai around 9.30pm phewwwwww letey beb !! ..



tu lah homestay kami .... its RM 250 per night.. ada 4 bilik ... me op coz salu cop yang terbaik !! hehhehehe ... :P x bg can punyerrr muahahhahaha .... my room kat bwh jer .cek maleh nak naik tangga ...:P ..the homestay is totally complete siap semua kelengkapan include mesin basuh ..;) cool kan ..sabun semua ada okeyyy ;) i think ini lah homestay paling besh !!... bilik sumer ada aircond !! toilet sume bilik ada ;) mmg cool lah ... the best ever !!



hall tuh besar gilerrr !! budak2 leh main lumber larikkk !! marathon segala lahhhh.. pass baton pon boleh hahhahhahaha :P !! mmg puas hati :)

okehhhh day 2 plak ehh - pg we all bekpes nasi lemak ..tghari we all sume g kenduri kawin lagiii ..yg nih my bro in law yang sulong pulokkkk ahahhahah kami save makan tghari okehhh :P ...beselahhh me as ussual klu jalan kat kampung haruslahhh sopan kena pakai hijab ;) jgn mare.. hati dah ada sikit rasa nak pakai tp tggu ehhhh ..;)



cantik takk !! hahahahha ..i juz love my shawl tuh ...baju n shawl even my jeans tuh i bought at bandung ;) i love it very much!!..after kenduri we all went to tanjung dawai ....sajer jenjalan amik2 angin sepoi sepoi !! ...:P



yang pink tuh my daugther ;)



haaaa masa kat tanjung dawai nyer jeti ... i eat dis kuey teow udang terbaik heeee:D sedap wohhhh.... sbenarnyer jeti nih agak kotor sket n ada bau sbb almaklum laaa jeti pusat sme nelayan nyer stop n pluss byk ikan kering n belacan dijual .. klu org yg pembersih giler giler kena tutup mata laahhh ehhh.... :P ...apapon mee udang tuh mmg meletop daaaabooommmm ... sedapp gilerrr!! my hubby mam laksa pon sama meletop!!. my kids mam meee sop !! ..i just snap yg i mam jekkk :P ..



somei x kami ..ada father like daughter takkk kikikikiki .. :P

okehhhh tggu part 2 lakk ehhh ....

with lots of love
me ;)

2 comments:

  1. tau x fer ... nesssseee time dtg kita lepak homestay lebih berbaloi baloi dr hotel okekkk ..;)

    ReplyDelete

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun