hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, December 22, 2010

what do you think...??



heyoooooo cumerrrr.... :P (buat buat felat jup ala2 upin ipin ..ahahhahhaha :P)

just share some scenario dat i dun like:

1. me: cantik baju .... beli kat ner

person : adelaaaa (dengan muke snobby abes pastu tgk ke langit)

note: klu die kata aderlaaaa ritu i beli kat kedai niii or kata ko minat ke??.. aku tolong boleh belikan.. :P best la jugak kannn :P

2. me: wahhh makin hebat kawan aku nih sorang ... dah masyukkkkk... leh laaa blanja aku minum kopi bin.... :P (bukan hadap sangat org belanja just memain jee... klu nak lanjer pon best gak kann.. rezeki jangan ditolak ...)

person: owhhhh kopi bin gue x mampu...... (walhal mampu apekahh??)

Note: klu die kata insyaallah klu ader rezeki 1 day apersalahnyerr pon dah ok sedap gak dengar... ni ader ke x mampu ....goshhhhh

3. me : lawa makeup ....pakai make up apa?? beli kat mana?? nampak cantik sgt ... belaja kat mana make up ??

person : ader laaaaaa (dgn muke angkat tgk langit)

note: goshhhh apekahhhh ??? aduiiii....

4. me: babe tolong bg idea sket ayat power ...aku nak tulis suwatttt... (surat)

person: arghhhh aku tak reti arrrrrrr

note: aku tahu die hebat sbb tuh aku tanya... :P apekahhhh.....??

5. me: brapa harga baju nih yeee....

person/sales girl kat luxury shop: mahal laa tuh kak about 1k plus..(dengan muke jeling tgk atas bawah)

note: huh apekah ??? bgtahu je rega bole tak??... ingat x mampu ke...x kesah laa klu i tak mampu pon kannn but still im a customer what.... aduiiii kenapa kah saya terasa hina... dammmm


itulah some situasi yg pernah berlaku to me.... i juz hate it... but hell yeah ingat i kesah sangat ke... tahukah anda ilmu kalau kita share kita dapat pahala... x seronok ke dapat buat baik dengan orang?? myself i just love to share... dah orang tuh nama kawan share jee pe salahnyer .... apapon rezeki Allah yang bagi ...lagi banyak kita memberi banyak jugak kita menerima insyaallah :) ikut kemampuan laaa kan klu nak beri pon.... tapi kalau kita tak nak bg pown there's always away a.k.a. cara to say nice things kat orang kan without hurting other peps feelingss... i mean im not ms perfect pown... but hey i love to share... especially knowledge ke pe?? org tanyer i jawab laa ...i mean its fun kannn betol tak?? bile orang tanya meaning they like it... like our style maybe.. admire or what eva laa kan.. n buat baik di balas baik buat jahat jangan sekali... but still peps lupe kowt pepatah tuh... n lupe ke yang kita ada sekarang hanya hidup sementara n dipinjam jer oleh Dia... so gunalah baik2 n learn how to appreciate things... i maybe x mampu nak beli bende2 yg mahal or luxury gile gile... i even thank God with what i have ... n plus hasil titik peloh okayy n tak mengharap dari sesiapa... saper tak teringin nak ada bende best n branded.. tentulahh la best kan... tapi hey apa yg ada pon dah cukup ahhh dah cukup buat i bahagia... Bile luar dalam kita cantik laaa kan... apa yang kita pakai murah ke mahal tetap akan nampak cantik tau ...siyesly deeply from my heart... semua akan nampak cantik ;) bile hati kita bersih ... honestly sebagai seorang perempuan i ada laa jugak rasae jeles bile tgk orang wahhh best nyerrr die dapat beli macam2.. kayanyaaa die... but if i want something i will just cuba usaha sedaya upaya sampai bejaya... and will be more appreciate things bile kita usaha... tol tak .. omputih kata pulak "easy get easy go" "hard to get hard to let go"... ader jugak orang yang kaya agak lupe diri... x ingat asal usul... mcm citer si tanggang tuh pown... uhuhuhuuuu... pehlis i tak nak jd camtuh... i nak jd diri i.. hoping that i pon takkan luper siapa diri i... mana i datang.. asal usul i ... i sedar siapa diri i... tapi janganla hina or herdik... i pon tahu i tak bagos...so tak yah laaa nak eksen macam bagus ...ngeeeee :D... sharing is caring maaaa tapi bukan share hubby tau muahahhahhaha......:P

nota kaki: nobody nobody is perfect okesss !! lupekah!! :P

wit lots lots of love
me ;)



2 comments:

  1. betol betol n sayang ingore is the best move!! lantak pi dgn derang nyer attitude but kita jgn jd cam derang kehhh yg penting kita jujur n ikhlas dgn perbuatan kita ..;) peace !!!!

    ReplyDelete

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun