hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Tuesday, January 28, 2014

Weekend at Kampung Sabak Bernam

Good morning n assalamualaikum uols..

sorry sangat lambat update... almaklum mommy nih busy semua pon nak cover... Banyak sangat sume nak achieve azam 2014 nih eccehhhhh baru Januari kot!! alahai masa tuh kan emas so jangan cuba nak lengahkan yerrr.... weekend baru-baru ni i balik kampung encik somi... dekat jer Sabak Bernam, Selangor.

 

Sebelom sampai Umah kampung singgah BNO.. ada Club kereta Proton Exora berkunjung disini.. 
Nak pekena Mee Udang yang pemes tuh kot... hihihi.. 


I lepak dulu kat play ground dengan kiddos sambil menikmati angin sepoi-sepoi yang memberi seribu ketenangan jiwa, hati dan nurani... 
 

Sunset di tepi pantai rasa romantis gitu... 
 

 Terasa ketenangan jiwa...

  
Ni lah Mee Udang yang sangar fofular tuhhh... 
Bagan Nakhoda Omar (BNO), Sabak Bernam, Selangor... 
Dalam ada more than 10 udang.. 
sedap sangat n terangkat beb.. ;) 
 Must try uols!! 


Even nasi goreng udang pon sedap!! 
sama gak ada lebih 10 ekor udang dlm nasi goreng tuh... 
tak kudukutttttt... 
harganya memang sangat-sangat berpatutan..
 

Memang sedap uolss!! 
 

Cik Meera 1st Drawing.... macam comel jeeee... ^__^ 

Pagi Ahad teman Cik Meera buat Home Work..  


Cik Mia nih lom mandi dah mencekik... 
Cik Mia ni memang noti!! 
makan lahhh nakkk... sementara berselara.. ehehhehe
 

 Korang tau tak semua nih hanya RM 11 shaja.. 
Nasi Lemak 8 bungkus, Mihun goreng 2 bungkus, kuih 4 and teh tarik 2.. 
Giler kannn!! duk bandar ingat dapat ke?? 
jangan harap...!!

 
Seriously... memang bukan senang nak jadi pendidik...kesabaran kena tinggi... Cik Meera banyak homework... and sekarang dia sedang memahi tentang huruf.. memang susah.. ajar dia rasa nak menyinga jek keja... cakap kat dia nanti dia soal kita balik... at the end dia kata tak nak skolah laaah mama... nak tengok tv jek kat umahhhh memang terus sentap "amekkkk kau" ahhahaha... adehai... panjang lebar mama n abah bagi tazkirah... tapi tuh lah tapi cik meera masih lagi mentah untuk mengerti erti kehidupan... tak pe pelan-pelan k... take your time cik merra... i know u are a though girl.. and mama will always be there for you... 

semalam n hari ni.. i gi keje jem sana sini... eksiden pon sana sini.. haihhh .. memang kadang rasa nak duk je kampung diam-diam tanam jagung... tapi tu lah nanti bosan pulak duk rumah x der income lebih... nak bercuti sana sinun... nak memenuhi kehendak nafsu lagi.. so macam mana pon memang kena hadap... mintak dikuatkan hati dan minda...kasik kuat... penat tapi berbaloi insyallah rezeki ada dimana-mana yang penting usaha..

so i think dats all for now will update more insyaallah... 
with lots of love 
me ;) 

NoTe: "Everything is hard before it is easy." - Happy Tuesday Loves!!....drinking hot chocolate.

2 comments:

  1. Replies
    1. memang best sangat2 dear... sib nak kena keje.. klu tak duk kampung jeee... hahhaha :P

      Delete

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun