hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Thursday, January 21, 2016

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua!!



Lama sangat i menyepikan diri... harap-harap semua sihat... i alhamdulillah sihat sejahtera juga... im sure semua dah ada wish list, azam baru, misi baru untuk 2016... harap-harap misi 2015 semua tercapai.. so far misi i semua completed alhamdulillah.. much more exceeding my expectation..apapun bersyukur semua ketentuan Allah swt... berkat kesabaran dan usahasama... Sama-samalah kita menjadi insan yang lebih baik pada 2016 ini.. pembukaan yang selalunya istimewa buat diri i..

So yes... semua my daughter sudah pun mula bersekolah seperti biasa.... Cik Tyra is having her PT3 this year and Cik Piya having her UPSR exam.. yang paling neves of coz its me!! lolz... kids rileks jer depa... i enroll them at pusat tuisyen Smart Math nearby my house je... hopping they enjoy thier class.. Cik Meera pula darjah 1... minggu ni rasanya baru dia kuat...tak nangis pi skolah... almost everyday dia nangis kat skolah.. katanya TAKUT... TAKUT apa i tatau.. hahah... macam-macam la i n hubby duk usaha bg dia macam-macam nak bagi dia happy ke sekolah... akhirnya alhamdulillah getting better... macamlah dia ada choice nak ke sekolah atau tidak.... Cik Meera sila mimpi... kikikikiki... Cik Mia is Super impressive... Cik Mia baru start last week to her Kindy... baru 5 tahun so i lek lek jer daftar dia Kindy... to many kindy sampai i buntu.. at the end i choose Tadika Aktif Bijak Santun (Tadika ABS). bukan senang okay nak pilih tadika.. i kena buat kajian dulu yang mana baik dan harga sederhana mengikut kemampuan... 

my 4 gals dah pi sekolah... and i is happy alhamdulillah... Cik Piya ada kelas tambahan jam seawal 7.10 pagi di sekolah setiap selasa hingga Jumaat. so i pula tiada pilihan terpaksa hantar kids ke sekolah.. but so far so good ja... owhh well semua pun nak mama hantar pi sekolah pagi-pagi.. so yes their wish come true... Sabtu pula Cik Piya ada kelas tambahan... i think this year memang bz dengan aktiviti anak-anak je lerrrrr.... Setiap Ahad kenits plak ada class Taekwando... i enroll kenits saja nak bagi depa happy... just nak bagi a great Kick Start for the little one.... 

3rd week of January for me is super fun.. super busy.. super penat jugak... semuanya SUPER!! 
ok laaaa mommy rest dulu.. nanti free i update lagi k... 

take care... lots of love... 

me ^_^ 

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun