hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Monday, January 24, 2011

Jangan Terpedaya

Salam All,

my entri kali nih agak dalam maksudnya ...
bagi mereka yang berpengalaman pasti tahu ...
terutama bagi perempuan, isteri, anak dara ke apa ke x kisahlah..
asalkan nama perempuan patut tahu apa isi hati masing-masing..
bak kata pepatah... ada otak pakai lerrrr...

kita kadang tengok muka seseorang tuh suci jek, ayu jek, naif jek..
tapi bile kita rapat and kenal baru kita tahu macammana orang nya..
jangan terpedaya nokkkkk....
kadang kita tak tahu apa niat sebenar seseorang..
never judge a book by its cover...

Jangan pandang seseorang hanya dari segi luaran...
tapi dalaman tuh penting...
tapi kadang orang suke bertindak melulu tanpa menggunakan akal..
sebab derang tak tahu dengan siapa derang is messing around..
hukkkk....

bile kita ditipu dah tertipu hidup2.. apakah perasaan??
apa yang kita rasa?? dan si penipu tuh agak2 selamat ke die dunia dan akhirat??
ko rasa bangga ke bile menipu??
aman ke hidup ??? tenang ke hidup??
to me is bile kita menipu sepanjang hayatlah penipuan tuh akan menghantui hidup..

sepandai tupai melompat 1 day akan jatuh ketanah jua...
lambat atau cepat jeee...
pembalasan pon sama lambat atau cepat jek ...
hari2 kita tengok berita sana sini macam2 hal berlaku..
tapi still i dun understand why pep dun seem to take it as a lesson..
pep keep on doing it n repeat again n again..

the way people treat sometime is unaceptable..
macam kita bodoh... macam kita budak2...
macam kita nih bengap ke pe... macam kita nih hina sangat..
tapi lumrahnya kita manusia sama jeee...
kat akhirat jugak kita akan bejumpe ... x kemananyaaa...

life sometime is unfair though..
but still nothing much we can do..
tapi bertawakal kepada Allah s.w.t. adalah yang sebaiknya...
tu orang kata didikan Agama tuh penting...
dan lakukan sesuatu itu yang terbaik dan seikhlas hati..

dats all for now...

wit lots lots of love
me ;)

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun