hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Sunday, May 22, 2016

Hari ini....

Jam loceng berbunyi seawal jam 6.45 pagi.... Punya laaa poyo kunci jam.. 
Tengok cik meera dah bangun dia lagi nonton movie kat handphone dia.. 
Awal betul... I pulak gatai pegi tido balik kononnya nak pejam mata sekejap dalam 15 minit.. 
Hah!!!! Memang poyo... i terus terlelap sampai jam 8.00 pagi... Itupun sebab cik meera kejutkan.. 
Dah kenapa??? "Mama meera tak pegi taekwando ke?" Dammmmm!!!! Soalan apakah cik meera... Taekwando kan 7.30 pagi... Haihhhhhh sedap sangat tido kannn... Malam tadi hujan lebat gila.. 
Pagi ni sejuk ya amattt.. So sedaplahh tido sampai terlajak.. Dah alang-alang terlajak...tidolahh lah semua sampai jam 9.30 pagi... Hahhahhahha.. Suka hati kitalahhh kann.. Cuti ni kita rehat puas-puas... Barang dapur tak ada.. So kami sarap jer makan apa ada iaitu roti.. Hahah padan muka kita.. 

Pagi Sabtu pulak cerita best-best... Konon nak makan roti canai... Haihhh semua kemalasan nak keluar ke kedai... Layan lah pulak tv sampai jam 1 petang... Ok perut dah tak tahan!!!.. Lapar weii!! 

Jam satu lebih dahhh... I ajak semua jom kita pi cari nasi kak wok... Sedap aiiihh.. Tengah laparlahh!! Kedai nasi kak wok ni pun ada wifi... Sakan bebudak ni main hp and ipad sampai lebam.. Jam 3 petang balik rumah..i kongsi 1 bungkus nasi kak wok dengan cik meera and cik mia.. 3 perut di isi 1 bungkus nasi kak wok.. Kononnya i diet tak makan banyak.. Hahhahha poyo tak?... Sampai jer rumah i rasa lapar.. Dengan semangat i buat kek batik dan cheese cracker leleh resepi i belasah jer siap untuk santapan petang!!! Yeayyyy misi tercapai!!! Sedap sampai mangkuk pun i jilat.. Makan pulak depan tv... Hebat sungguh cara diet i... Mahhahaha... 

Rehat hingga jam 6 petang kami keluar nak ke Sepang rumah Sis in Law.. Malangnya mereka semua tiada di rumah... Patut laa tetiba en shuben ajak melencong ke Mitsui.. Layankan ajer.... Jalan sampai lenguh.. Dapat i sepasang kasut Clarks yeayyy!!!.. Kalau berjalan ke Mall camtuh lahhh mudahnya i terjebak.. Hurmm... Susah bangat nak menahan napsu.. Dah penat jenjalan.. Perut pulak bunyik.. Kami pun mengisi perut di foodcourt... Not so bad... Sedap i makan nasi goreng petai thai... Sedap owh!! Hahah!! Lepas makan kami terus balik sebab kids esok pagi ada class taekwando lagi... Harap esok pagi tak terlajak tido lagi... ^_^ 

Ok lah kita titon dulu... Good night!!! 

Lots of love 
Me 
^_^ 


No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun