hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, May 20, 2015

Listen and Learn

Assalamualaikum and Salam Sejahtera... 
uols mesti dah lunch kan... ok good... hehehehe.. 
Bila last sekali uols hadir motivation talks.. mesti dah lamakan.. 
If i last masa zaman skolah dulu lahh kem motivasi masa dekat-dekat nak big exam je... 
Lucky me my current employer banyak anjurkan Tazkirah dan Ceramah motivatsi. 
Saya suka saya bagi 10 bintang... hehehehe.. 
So hari ni... dengan jayanya Motivasi kali ini tentang 
"Keluarga Bahagia, Kerjaya Berjaya" talk by Prof Madya Dr. Ustaz Hj Mohd Nor. 
Memang best tak boring banyak gelak ketawa.. 


Mukhadimah Prof nih pun kami dah gelak... 


Prof nampak cool... 


Salah 1 buku terbitan beliau. 
im gonna buy one.. 
for inspiration, self motivation and improvement. 


Another book by him too.


Kerja, Kerja, Kerja... 
So bagi yang suka sangat mencari harta dunia tuh... 
Beringatlah... Kerja boleh cari tapi keluarga hilang tidak akan ada ganti. 
Kalau sakit keluarga yang dicari.. 


Just for knowledge. 
mana boleh follow kita follow. 


Katanya marilah kita berubah ke arah kebaikan.. 


Realiti kehidupan. 


Some books that he suggest for us to read. 
a good one i suppose. 
goona buy one too. huhuhuhuhuuuu


Mostly talk hari ni banyak yg kesahnya... 
Bagaimana nak menjaga hubungan keluarga... 
Bagaimana nak memahami.. 
Apabila kita berjaya menjaga hubungan keluarga kita, kita pasti berjaya dalam pekerjaan kita.. 
Insyaallah.. 


Prof ni i suka. Dia tak kedekut ilmu. Kita boleh la text, wechat, telegram, whatapps ke atau apa cara jika ada sebarang pertanyaan. Sangat IT savy gituuuuu.. 
If korang berminat nak panggil dia atau hadir program dia boleh hubungi nombor di atas. 


Things that he shared.  


Majlis berakhir selepas 2 jam... Santapan Masakan ala kampung gitewwwww...
Alhamdulillah rezeki hari ini.. 

i rasa untuk bulan nih Prof ni lah penceramah paling best. 
rasa release.. rasa happy.. semangat gitu nak share dengan korang and familiy. 
Malangnya kali nih i tak amik video but i just record the voice. so i tak dapat nak share.. 
korang pi laaa cari buku dia tau... bagus sangat-sangat perkongsian ilmu beliau.. 
Apapun hari ini dapatlah sedikit ilmu dari prof. alhamdulillah..

That's all for today.. 

Lots of love
me 
^_^  

Notes: "Success doesn't just come and find you, You have to go out and get it." 

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun