hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Friday, November 22, 2013

Goals

The Qoutes of The Day 

When we wish something and we want it to 
make it happen so we have to do it with all our heart.. 
jangan nak macam-macam tapi usaha tak nak.. 
jangan nak harap bulan jatuh ke riba jek... 
Usaha.... usaha.... dah terus usaha tanpa lelah..
Set your Goal and just Do it!!
 
 

Ni reading semalam... 
Target lari 3 km per day... 
konon 3km for 20mins... 
haiiihhhhhh belom berjaya lagi... tapi dah hampir... 
 

Kaki nih lemah lom kuat lagi.. tapi nak kuatkan lagi nak bagi badan fit... 
Tak nak ngantuk and bersemangat bila bekerja.. even duk rumah..
nak bagi otak cergas.. dan bersemangat!! 
tak nak lemah-lemah sana sini... nak sihat! 
tapi senaman je tak cukup... pemakan pun kena sihat... 

tak guna cakap banyak itu ini tapi tak nak usaha.. 
tak guna bila dah sakit baru nak ingat segala... 
masa sihat kita nak kena jaga everything termasuk keluarga... 
 masa senang... masa sihat.. masa duit bekepok..
 masa tuh semua orang pon suka.. 
tapi bila dah sakit.. lumpuh... duit pun tak der.. 
sapa nak suka... sapa nak sayang.. 
kawan baik pon lari bertaburan... 
batang idung pon ilang.. 

lagi-lagi kita oang pompuan.. kena jaga banyak perkara.. 
masa badan lawa.. laki semua pon meleleh air liur... 
bila bini beranak pinak size badan lari.. mata sibuk nak tengok sana sini.. 
masa tengah tak ensem... duit tak der.. kata terima apa yang ada... 
tapi bila senang mula mata baru nak buka.. 
tengok pompuan pon jadi terbeliak mata... dah kata tengah ada-ada... 
^__^ 

ini hakikat kita kena terima.. bila Allah swt bagi ujian pada kita.. 
masa tuh kita tahu kekuatan hati kita... 
kuat ke idak??? tepuk dada tanya hati!!.. 

tapi bila kita tahu apa yang kita nak dalam hati kita.. 
kita tahu apa Goal kita.. 
Segalanya tak mungkin begituh mudah menjadi kalah..

Kekuatan Cinta bila saat diri diuji.. 
pasti kuat dan takkan rapuh.. 
Bila Cinta kuat segalanya pon menjadi lebih kuat dan besemangat.. 
saat-saat kata-kata cinta diluahkan.. 
saat kata semangat diperlukan.. 
saat itu kita jadi KUAT!! 

tak haper i merepek ni ari... ahahhahaaa. 
layankan jekk lahhh.. 

with Lots of Love 
me ;) 

NoTe: "Let your dreams be bigger than your fears, your actions louder than your words, and your faith stronger than your feelings."

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun