hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Thursday, November 7, 2013

Love words by Keknis

Hanis Zalikha
"Orang di Facebook apa khabar? Lamanya tak bukak Facebook. Sempat sekadar link2 gambar saja. Korang happy2 kan diri ya, janganlah buang tenaga dan masa nak gaduh-gaduh atau sebar2 kata-kata kejian. Tak tenang kan bila asyik nak tengok balik apa orang lain balas, nak pikir2 nak balas macam mana, nak karang ayat paling selamba tajam, nak rasa sentiasa menang, tak puas hati kalau tak dapat menegakkan apa yang dirasa.

Let it go.

Tak semua dibesarkan sama macam kita, tak semua telah lalui apa yang kita lalui, tak semua mempunyai kapasiti ilmu yang sama mahupun berpaksikan bidang yang sama, dan tak semua pernah merasai perjalanan emosi yang sama. Kesimpulannya, semua orang tak sama, dan kita tak perlu pun nak bertungkus-lumus nak jadikan orang berpendapat/bertabiat/berprinsip sama macam kita. Memang elok untuk berkongsi tapi sampai satu tahap, sudahlah tuh.

Omputeh cakap; Agree to Disagree. Bersetuju untuk Tidak Bersetuju. Mudah dan ringan untuk jiwa serta kepala otak. Kan"
Seriously words by KekNis harap dapat membuka mata dan minda kita semua.

with Lots of Love
me ;) 

NoTe: "Don't allow your problems to push you down, but allow them to push you into a better person."

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun