hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Friday, October 11, 2013

Food that i enjoy on My Vacay at Phuket.. its Only about Food..

1st 

The Imperial restaurant walking distance from our Hotel..


They provide Thai & SeaFood


and Indian Food too macam mamak stall laa nih but a bit high class and pricy too..

layankan ajer coz malas nak jalan jauh-jauh sangat.. 


love the ambience... cosy and relaks...  paling best ada wifi 

hehehhehe..
 

Had Nasi Goreng Pineapple seafood... 

Sedap okehhh harganya memang mahal sikit its 200Bat about RM20..

Tapi sebab tekak ni ngada-ngada nak cuba makan tuh so nekad nak jugak!! 

tangki besar so selera besar mahahhaha... 

Dinner untuk Day 1

Makan kat KUSUMA  SEAFOOD 

yang masuk Tibi 3tuuuuu... yang pemes sangat tuuuuuh... yang kata sedap sangat tuuuuh 

selamba kiterang terjah ehehhehe.. 


Sedap ke?? hurmmm jom terai belek the menu yang dah macam belacan tampal sana sini... 

layankan.. 


 kemahin belek menu

pastu tak tahu nak ode mana satu

pening-pening!! 


nak makan apa nih aayang ooi!! 


Cam biasa lah i order kegemaran en hubby and me ... tehingin nak tomyam original!! 

n apa tuh kupang rebus tuh harus cuba... 

but sorry to say tekak i kata tomyam dia tak cukup nak kick!!.. 

tak seperti digembar gemburkan cerita hot sangat kata sedap

bila makan mata boleh tebalik bagaiii... 

nahhhhhhh mahal n kurang sedap laaaaa tekak i kata.. 

tempat makan pon tak menarik mata i.. apapon yang penting i dah cuba.. 

so uols try la plak kehh..  

I tak mampu nak describe dahh.. 


Tapi presentation Teh Limau nih i suka... 

lain dari yang lain... 

OKeh next!!!.........

Day 2..

Breakfast and Lunch and even Tea Break semua atas cruise so sorry i lupa nak take pictures.. 

sebab masa atas kapal tuh lapar tahap dewa..

nampak makanan macam nampak emas belonggok.. ehehehhee... 

so malam kiterang jalan-jalan n dinner kat The Imperial ja.. 

sedap gilaa nak dibandingkan mencekik kat KUSUMA tuh... 


  
masa jalan nak g dinner hubby suh amik gambar ngan keta tuh.. dia kata VIOS baru.. 

kat mesia baru nak kuar.. layankan... 


The Ambience dalam The Imperial Restaurant... 

bestkan!! 

rilekkssss pekena Teh Tarik Panas dengan cuaca yang best sejuk.. 

Hujan baru berenti...

Lepas makan-makan perut dah kenyang... 

kami jalan-jalan ke Bangla street cari laaa sebiner, cuci mata tengok benda-benda cantik and so on... 

after that we all balik hotel about 12am..

On our very Last Day...

we all bangun selambat yang mungkin kerana cuaca suruh we alls terperap jek dalam bilik sampai cekout.. 

Hujan Ribut Petir okehh!! 

siap banjir..

Lepas Cek out we went to Jungceylon Mall cari makan.. 

Gila lapa bangat rasa nak makan orang dahh!! 

mau tak nyer dah tengahari weeeiiii!! 

apapun paling best makan kat Jungceylon Mall.. kat tingkat bawah ada food court..

so i choose this!! Islamtai Bangja.. 

yang penting HALAL ;)



 Abang tuh dah gaya Bikers Kental gitu... 

dia pon sweet ja.. 

kalau korang datang WAJIB tau makan kat sini.. 



  Ni nama dia Pad Thai.. 

kalau kat mesia kuey teow goreng laaaa... tapi rasa tak sama.. 

memang seriously sedap.. sampai licin i makan okeh.. huhuhuuuuuu


tu dia... pilihan kami... TomYam Superb sedap memang Pure dan harganya berpatutan.. 

Sedap sangat-sangat

Rasa berbaloi-baloi!! 
 

 Order this to en hubby... biar dia makan banyak sket ;) 

bila perut kenyang hati pon riang.... 

Yeayyyyyyyyyyy... 

lastly for dinner we alls cekik dalam flight jeee sebab dah order siap-siap.. 

that's all bout food.. not much but okaylaaa kan... 

nak try makan seafood kat tepi pantai Patong.. but cuaca and even masa tak mengizinkan.. 

3D2N ja tak mampu nak lepak lama-lama.. 

 nama pon short gateaway kan... ;) 

so thats all for now... 

with lots of Love 
me;) 


NoTe: "Be thankful for all you have, because you never know what will happen next." - Happy Friday Loves!!

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun