hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, June 8, 2016

Selamat Berpuasa..

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera... Siapa sangka orang yang kita sayang pergi sekelip mata... kita pun suatu hari nanti akan pergi jua... I just lost my Grand Dad Tok Ayah few days ago... and my grandmother in Aug last year... i do miss them badly... Al-Fatihah...

Kasih sayang mereka sangat besar untuk kami semua... kesian my mom juga... perasaan kehilangan tuh hanya Allah swt jer yang tahu... apa dalam hati hanya Allah swt lebih mengetahui... Dapat berita pada malam Jumaat minggu lalu... bergegas i balik Kota Bharu jenguk Tok Ayah buat kali terakhir... baru jer balik seminggu yang lalu bersama family melawat Tok Ayah di Hospital Kota Bharu... Tapi waktu tu Tok Ayah dah tak sedarkan diri.. hanya bernyawa menggunakan life support system... salur darah Tok Ayah pecah.. Darah tuh telah buat salur pernafasan Tok Ayah tersekat... Doktor sedaya upaya selamatkan Tok Ayah... Apapun Allah Swt lebih sayangkan Tok Ayah...

I choose Firefly untuk balik ke KB... Alhamdulilah dapat menikmati pemandangan yang paling indah sekali...


Jumaat 3 June 2016


Jam 7.30 Pagi. indahkan...


Melihat awan dan cuaca bagai memahami hati ini...


Terima Kasih Ya Allah swt pemandangannya sangat indah...


Selamat mendarat pada 8.20 pagi...


Arwah Tok Ayah Selamat dikebumikan selepas waktu solat Jumaat.... Disemadikan bersebelahan dengan Pusara my nenek.... Syukur Alhamdulillah... Segalanya berjalan lancar dan i pulang pada hari esoknya...



Both Tok Ayah and Tok Cik will be in our heart always... Semoga Arwah ditempatkan bersama golongan orang-orang beriman... Aamin..


Pada hari minggu yang lalu pula sehari sebelum puasa... buat kali terakhir me and my friends went for NiveaRun... FunRun je... Yet yes we are strong and have to strong no matter what... mission accomplished... alhamdulillah...


Medal of honor... walau dalam hati rasa sedih tapi kena kuat depan kengkawan dan juga keluarga...
Al-Fatihah... misi kumpul medal tercapai.. next lari lepas raya... sesuai sangat timing tuh nak burn kalori selepas makan juadah raya...hehe...


Sebelum mula puasa me and my anak-anak is craving nak makan Boat Noodle... kami ke Aeon Seksyen 13 Shah Alam... Ambiance Aeon cantik... i bagi 5 Bintang.. hehe... Misi kami sekeluarga accomplished... walau beratur agak panjang... tak sangka ramai yang crave malam tuh...


ok semangat permulaan puasa masak untuk berbuka memang strong.... ini juadah pada hari ke-2 puasa... sederhana jer... alhamdulillah kenyang juga... yum yum ikan perkasam tuh... ayam gerang rempah ala resepi i sendiri kegemaran kami anak beranak... sykur alhamdulillah... misi tercapai lagi... tengok hari ni pula nak masak apa... macam biasa kami makan yang simple ajer... masak ala kampung.... sampai sini dulu coretanku... till then...  

Selamat Berpuasa semua!! 

Lots Of Love
me ^_^ 

Notes:  "To keep the body in good health is a duty... otherwise we shall not be able to keep our mind strong and clear." 

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun