hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Friday, June 17, 2016

Ramadhan Kali Ini

Lagi sekali berita mengejutkan kami sekeluarga... Dapat panggilan dari my cousin.. Ya Allah tengok Handphone i mengerlip.. bederbar rasa nak angkat... apa lagi nih Ya Allah.. i know that my pak lang is very strongly sick.. but we all didn't expect him to be very very critical. Pak Lang dah lama sakit tapi kami fikir dia sakit biasa-biasa ja... and Pak Lang adalah seorang yang paling tak suka jumpa doktor.. kami sekeluarga saudara-mara sebelah my mom kami sangat rapat.. kami membesar pun sama-sama.. kasih dan cinta kami juga kuat.. cousin semua rapat macam adik beradik..

Handphone mengerlip cousin called. lebih kurang jam 4.20 petang selasa. Berita Paklang dah semakin tenat. Kesedihan Kak Long sangat i rasa dan sampai kat hati.. Allahuakbar. bercucuran air mata ni dah tak boleh nak stop.. sabarlah duhai hati.. tergerak hati rasa nak balik jenguk Pak Lang terus i buka website tengok flight schedule and price...  tapi tak book lagi..ingat nak balik during weekend ni nanti... and as usual balik siapkan makan for my iftar with my family.. lepas iftar solat magrib seperti selalu... resting till isyak then i tido esok nak pi kerja..

Sahur at 5am. i selalu panaskan lauk jer. Dan sahur i selalu makan cikit-cikit n minum air panas dan juga air kosong. My hubby and kids diorang wajib makan. they need more energy. i pula lepas sahur tunggu subuh dan terus bersiap nak peri kerja.. tapi ada sufiya beritahu tadi ummi (my mom) called beritahu Pak Lang dah pergi bertemu ilahi. Terus i tak keruan tak senang duduk. Allahuakbar.. lepas satu-satu orang yang kami sayang pergi. dugaan apakah ini Ya Tuhan. Walau perit kami sekeluarga redha. 2 minggu lepas baru kami duduk sama-sama, gelak sama-sama, makan sama-sama, makan colek sama-sama. sampai situ jer lepas tuh terus Pak Lang jatuh sakit kuat. sampai situ.

speechless. no word that i can describe how i feel deep down. hancur luluh rasa. keadaan cuaca juga bagaikan memahami hati yang sedang merintih. tak sampai 2 minggu Tok Ayah pergi, Pak Lang pula nak ikut sama bertemu yang Maha Esa. i take the earliest flight semalam tanpa fikir apa-apa lagi. i just wanted to be with my mom, my cousin and family. Terbang di KLIA2 hubby hantar sampai nak boarding. tak sangka terjumpa abg ngah (Anak Pak Lang) di airport. flight yang same kami terbang.

sejurus sampai di airport Kota Bharu terus ke rumah arwah dan suasana hiba menjemput kami berdua. Abg Ngah dan adik beradik yang lain mandikan abahnya dah kami semua siapkan untuk persiapan seterusnya.. sedih dah hiba terus mengiringi. alhamdulillah segalanya berjalan lancar dan sangat mudah. Syukur Alhamdulillah.


Bulan yang baik Dia pergi tinggal kami semua...

Lots Love
me
T_T

"Life is a Gift"

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun