hye!! welcome to my lovely blog +Follow | Dashboard

Wednesday, February 10, 2016

Jipangi = Tongkat dalam Bahasa Korea

Assalamualaikum dan Selamat Petang.... 

hai korang... cuti chinese new year uols kemana... ? i jenjalan area kuantan jeww attend wedding cousie yang simple tapi meriah... tak penting nak buat majlis besar-besaran.. yang penting kemeriahan untuk menyambut si mempelai dan family gather lebih bermakna buat kita sekeluarga dan rakan-rakan... 

Nak cerita pasal ice cream jipangi ni sebenarnya.... walau rupa es krim ni agak pelik dan agak ngeri tapi YES ia sangat sedap.... yang luar tuh its actually macam biskut atau emping jagung so its healthy laa jugak.. dalamnya penuh isi es krim... serious sedap.. tapi itu laaa rupa batang es krim yang katanya tongkat rasa malu pulak nak jenjalan sambil makan es krim... hehehhehe... punya laaaa banyak bentuk depa boleh buat... tongkat jugak depa pilih... agak cool... tapi still ada tapi... luckily i ni jenis suka nak explore semua benda.... and selalu sangat curious almost about all things.. so at the end of the day i cuba juga...


kebetulan ada tugas yang perlu di selesaikan di Sunway Pyramid.. so yes i terjah buat kali ke-2 makan es krim Jipangi with my Daughter Cik Piya... pasni kena bawa semua pi pekena... walau rupanya horror.. hahah... kita positip je lah k... jangan lupa baca Bismillah.... 


Close Up abit... 
errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... so gaissssss what do you think??... 
hahah... cuba laaaa dulu k.... 
or perhaps i maybe dah ketinggalan.. still i nak share jugak.. 
selama ni i seram sejuk nak cuba.. sekarang dah tak seram lagi dah... 
hehhehehehhe... 

Jipangi ada dibeberapa shopping malls... One Utama dan juga Sunway Pyramid pun ada k.. 
try lah... sedap... perisa boleh mix juga... tak banyak pilihan perisa.. still sedap.. kalau tak cukup panjang they also have tongkat yang lebih panjang.. I cuba yang Junior jer... below RM 10. must try ya uols... ngeeeeeeeeee....  

Never to late to try kan... 
that's all for today... 

Lots Love 
me 
^_^ 

Note: Stay Strong, Have Faith

No comments:

Post a Comment

 
This Blog is Protected. Writen By Edlidza Design By Cik Mun